середа, 10 січня 2018 р.

Дорога болю Василя Стуса



Похожее изображение
Василь Стус - великий українець і великий поет ХХ століття. Його творчість навіки вписана в новітню українську історію і літературу. Поет-шістдесятник, митець "Розстріляного Відродження" Василь Стус став символом незнищенності людського духу, національної гідності і мистецького самоутвердження попри всі заборони, переслідування, арешти, заслання, тюрми і табори.
Життя поета, думки, почуття, помисли і боротьба сповнені вболіванням за долю України, за її майбутнє.

Перебуваючи у вирі суспільних подій, Василь Стус передбачав, що його чекає недоля й неволя, та він не злякався, сміливо йшов назустріч небезпеці. Моральної сили йому додавало те, що він був переконаний - правда за ним, і жити треба так, як гідна людина: "...жив, любив і не набрався скверни, ненависті, прокльону, каяття..."
"Голови гнути я не збирався, - писав поет, - бодай що б там не було. За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь якого я мушу обставати до загину".

Тоталітарний режим виявився безсилим перед любов'ю до українського народу і незламністю духу митця, який морально й духовно переміг антилюдяні обставини буття. Так, як і вірив Василь Стус, він повернувся до свого народу жагучим словом. Його творчий спадок вічний і світлий, як зоря любові й відданості Україні


Виставка
присвячена 80-й річниці від дня народження 
Василя Стуса
"Василь Стус - незламний лицар правди"

Пройдуть роки, а громадянський і творчий подвиг Василя Стуса буде завжди прикладом того, як потрібно любити Вітчизну

Немає коментарів:

Дописати коментар