четвер, 1 березня 2018 р.


Обмін досвідом – це завжди цікаво та пізнавально, а обмін досвідом в національному форматі є ще більш цінним. Ми ділимось власним досвідом та напрацюваннями, а взамін отримуємо ще більше ідей для втілення у своїй роботі.


22.03.2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 177 “Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації”, що набула чинності 29 березня 2017 року  після офіційного опублікування,  хоч і не стала для нас несподіванкою, проте змусила занепокоїтися. Адже більшість бібліотекарів  ніколи не працювали з таблицями УДК.
Постановою передбачається протягом 2017 - 2018 року перехід бібліотек на систематизацію документів за Універсальною десятковою класифікацією.


Як організувати перехід на УДК, де взяти таблиці, розкрити  склад таблиць УДК та пояснення щодо методики індексування документів за таблицями УДК і
багато іншого,  мені як бібліотекарю  прийшлось поділитись досвідом з моїми колегами з Острівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Гудзь М.В. та  Великоберезовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Стодола І.В.



Я сподіваюсь, що мої друзі по роботі залишились задоволені отриманою інформацією та спілкуванням і висловили побажання працювати разом і надалі над цим питанням.




Немає коментарів:

Дописати коментар