вівторок, 19 листопада 2019 р.

Вольтер-мудрець і філософ

«Читаючи хорошу книгу вперше, ми відчуваємо те саме, що й при набутті нового друга.
 Знову прочитати вже читану книгу – означає знову зустріти старого друга».
                                                                                                      Вольтер.

Результат пошуку зображень за запитом вольтер

Вольтер (справжнє ім’я - Марі Франсуа Аруе) є великим французьким письменником, поетом, драматургом, філософом-просвітителем, істориком, теоретик літератури і водночас політик, трибун і пристрастний борець за права людини, Вольтер - по праву може бути названий епохою в житті людства.

Вольтер багато в чому випереджував свій час і був людиною надзвичайно передових поглядів. XVIII століття у Франції вважають "віком Вольтера". Його просвітницькі ідеї розбурхали і підняли з колін усю Європу і прищепили їй той потужний заряд вільнодумства, який пробудив у людині її людську гідність, сприяв формуванню нового типу особистості -  активної, заповзятливої, відповідальної за свою долю, такої, що прагне до власного і суспільного добробуту. "Він підготував нас до свободи" - такими словами проводжала вдячна Франція свого великого громадянина у його безсмертну вічність.
Творчий спадок Вольтера величезний: 50 томів по шістсот сторінок кожний. Письменник випробував свої сили в усіх художніх напрямах, які панували в літературі XVIII століття, і в усіх її провідних жанрах.

Немає коментарів:

Дописати коментар