пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Рідна мова, чиста, як роса




Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона - одна із багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. 


Мова – це символ народу. Відомий український письменник XIX ст. Панас Мирний писав: „Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід ”.

Напередодні цього
свята в нашій шкільній бібліотеці учні 3-Б класу дізналися хто такий Нестор Літописец, ознайрмилися з книжковою виставкою "Рідна мова, чиста, як роса" та спробували свої сили у вікторині "Знавці української мови"





















Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте,розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красідля себе й наступних поколінь!


Немає коментарів:

Дописати коментар