середа, 8 січня 2020 р.

Вітязь молодої української поезії

Результат пошуку зображень за запитом симоненко"
8 січня 1935 року народився відомий український поет і журналіст, один із найбільш яскравих представників покоління українських «шістдесятників» Василь Симоненко.



Поетичний світ Василя  Симоненка визначають тематично-змістові пріоритети: любов до України і засудження тоталітаризму, зображення людей праці та утвердження неповторності особи, мотиви материнства, жіночої долі, інтимна й пейзажна лірика.
Василь Симоненко - автор таких поетичних шедеврів, як "Україні", "Лебеді материнства", "Ти знаєш, що ти - людина?" та інших.
Перша збірка Василя Симоненка "Тиша і грім" побачила світ, коли йому було двадцять сім років. Через рік поета не стало, а слава і визнання прийшли вже після смерті.
Наче передчуваючи близьку смерть, поет поспішав жити й творити, ще й ще раз нагадуючи - зробити на землі кожному належить багато, але як мало часу для цього відпущено долею.
І жити спішити треба -
Кохати спішити треба -
Гляди ж, не проспи!
Проживши коротке життя, Василь Симоненко став митцем першої величини, символом правди і свободи для наступних поколінь. Вітер часу не остудив Симоненкових 
поезій.
На честь вшанування пам'яті українського поета

 у бібліотеці організовано виставку
"Вітязь молодої української поузії"





Немає коментарів:

Дописати коментар