понеділок, 6 липня 2020 р.

День поцілунку

 

Сьогодні  у всьому світі відзначають Всесвітній день поцілунку. Це миле і романтичне свято зародилося у Великобританії, а більше  20 років тому, воно було затверджене Організацією Об'єднаних Націй. Однією з найприємніших і поширених традицій цього свята є конкурс поцілунків. Щороку 6 липня по всьому світі встановлюють «поцілункові рекорди», вітають близьких людей, друзів, знайомих.

Історія появи першого поцілунку бере свій початок з біблійних часів і згадується вже в першій книзі Біблії - «Буття». Його застосування в людських взаєминах дуже різнобічне, це і вираження любові, і вираз теплих сімейних почуттів, товариське привітання і вираз галантної поваги до особи жіночої статі. Людина навіть примудрилася використовувати поцілунок для зради - «поцілунок Іуди». Однак суть поцілунку залишається незмінною - це все ж прояв любові!

Згідно з однією з найкрасивіших легенд: древні люди, які придумали поцілунок, вірили, ніби подих містить душу. Саме тому з'єднання дихання закоханих, що цілуються, - своєрідне весілля душ.

Як взагалі з'явився поцілунок, сьогодні не відомо нікому. Але для закоханих і близьких людей це не настільки важливо, як сам факт поцілунку, який є вираженням найніжніших і трепетних почуттів до людини.

День поцілунку свято романтичне,

Для деяких навіть незвичне.

Адже цілуватися можна цілий день,

У парку, у сквері всім кому не лінь.






Немає коментарів:

Дописати коментар