понеділок, 7 вересня 2020 р.

День благодійності

 5 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день благодійності (The International Day of Charity). Це день вдячності усім, хто діє даруючи благо! Не розмірковує, не веде розмови, не планує, а просто розумно діє. Це день, щоб нагадати про необхідність благодійництва та волонтерської роботи.

Безкорислива практична допомога своєму ближньому або кому б то не було в усі часи являла собою фундамент доброти і людяності в усьому світі. Благодійність є однією з форм цієї безкорисливої допомоги і часто стає тим «рятівним колом», яке дозволяє, потрапившим у ту чи іншу біду людям, справлятися з непростою ситуацією, або хоча б не допускати розвитку ще більш згубних наслідків.

Хоча творити добрі справи потрібно незалежно від дати у календарі, свято зайвий раз нагадує про необхідність залишатися чуйним і турбуватися про долю ближнього. Нехай поодинці кожен з нас і не має в своєму розпорядженні достатньо часу, сил і фінансових можливостей, щоб допомогти комусь, хто опинився в біді, але разом ми абсолютно точно здатні змінити світ на краще.

Пропоную кілька рішень, що не вимагатимуть великих зусиль, проте без усілякого сумніву змусять вас посміхнутися і зроблять когось трішки щасливішими:

Стати донором,  віддати непотрібні речі, записатися у волонтери, нагодувати голодного, врятувати тварину…

Кожному варто ще раз замислитися над тим, як важливо допомагати не лише своїм рідним, а й просто тим, хто потрапив у складну життєву ситуацію. Міжнародний день благодійності – це також хороший привід поговорити зі своєю дитиною, що таке благодійність і чим може допомогти ваша родина людям, які потребують підтримки. Доброчинність потрібно плекати в дітях змалечку!



Немає коментарів:

Дописати коментар