четвер, 24 березня 2022 р.

З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання

 

Дорогі наші діти! Цього року Тиждень дитячого читання в Україні проходить не в мирний час, але ми всі знаємо, що читання допомагає нам стати більш освіченими, а значить стати більш сильнішими і успішнішими. Тож читаємо більше і перемагаємо ворога разом із книжками! А ще книга сьогодні, якнайкраще допомагає нам відволіктися від сумних думок і переживань. Для вас чудова книжкова добірка - "Тиждень зіркових сюрпризів"

"Багато веселих історій"- Віталій Кириченко

У книжці зібрано 69 оповідань, і майже кожне з них починається зі слів "Коли я був маленьким...", або "У дитинстві я...", або й "Неспокійно було зі мною моїм батькам!".  Це й не дивно, адже збірка "Багато веселих історій"  — реальна хроніка подій із життя лише одного-єдиного хлопчика, який ні на мить не давав занудьгувати цілій купі людей — ні мамі, ні татові, ні бабусі, ні дідусеві, ні сусідам, ні друзям, ні вихователькам дитсадка, ні випадковим перехожим... А потім хлопчик виріс, написав і намалював цю чудову веселу книжку і тепер не дає занудьгувати жодному з читачів.

"Моє щасливе життя" - Рус Лаґеркранц.
 
Мабуть, Даня - найщасливіша людина в світі. Особливо тоді, коли іде до школи. О, як добре все починається! Потім стає ще краще. У неї з’являється подруга! А згодом стається те, до чого вона не готова. А тоді ще, ще і ще...


«Моє серце б'ється і сміється». 

Продовження історії про Даню — найщасливішу дівчинку на світі! Але цього дня вона сидить, втупивши очі в порожній стілець біля її парти. На ньому сиділа Елла Фріда до того, як переїхала в Норчепінґ. Відтоді там нікому не можна сидіти, бо де тоді сидітиме Елла Фріда, коли повернеться? — Елла Фріда не повернеться, — каже вчителька. — Це ще хтозна, — мимрить Даня. Адже вона не з тих людей, які втрачають надію тільки тому, що все здається непоправним... 

«Любов та 17 страждань Петрика П'яточкина» - Наталя Гузеєва.

На відміну від африканських бедуїнів, учень молодших класів не може сказати дівчинці: «Я тебе люблю!» Тому що це просто, нерозумно й зовсім не цікаво… Шлях до цієї фрази — ось що важливо! — шлях доказів.

 Але як вчинити подвиг в ім’я любові, якщо завжди й усюди спізнюєшся, не вдається перевести бабусю через дорогу, а батьки перешкоджають трудовій діяльності? Додайте до цього постійне переслідування папараці, суперництво з відомим музикантом, невроз глобального потепління клімату, потоп, пожежу й ремонт, і ви зрозумієте, як складно Петрику Пяточкину завоювати серце Катрусі!

«Країна неслухняних дітей» - Валентина Кохан.

Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил.

 Юним читачкам та читачам належить дізнатися про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Разом із представниками загадкової цивілізації імбирців діти навчаться ділитися любов’ю та цінувати своїх рідних.

"Мортіна" - Барбара Кантіні.

Напередодні Нового року на Покинутій віллі з’являється таємничий хлопчик-привид. Звідки ж він узявся? Саме це й намагається з’ясувати Мортіна, дівчинка-зомбі, та її вірний пес Смуток. Мортіна на все зважиться заради друга: і відірве собі руки-ноги, і викине голову у вікно, і прокрадеться в церкву, і навіть… сховається в труні. Страшно? Авжеж! Історія про Мортіну здобула світову популярність і перекладена понад 20 мовами.

"Незламні мураші"- Лариса Ніцой.

Жив собі на світі мурашиний народ. Жив і горя не знав. Працював. Та якось на нього напали сусідні мурахи, які клялися в братній любові, які казали, ми такі мурашки, як і ви. Напали й зруйнували мурашник і щасливе життя. Проте мурашиний народ збереться на силі й вижене ворога з рідної землі. Є в казці і втрати, і подвиг, і кохання, і перемога.


Сьогодні у нашій країні триває війна і український народ, як ті мурахи об'єдналися і боронять свою землю від ворога, і обов'язково переможуть, бо гідність, честь і свободу не зламати.

Немає коментарів:

Дописати коментар