четвер, 29 вересня 2022 р.

Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. 

 

Бібліотека сьогодні – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Бібліотеки як скарбниці знань та інформації активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.

Недарма бібліотекарі - це провідники у світ подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Сьогодні в Україні нараховується близько 40 тисяч бібліотек, в яких працюють 52 870 бібліотекарів, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів 490 тисяч читачів. У наш час прийнято вважати, що бібліотека та паперові книги - застаріле явище.


Факти доводять протилежне, а в країні з'являється усе більше читалень з новітніми технологіями та доступом до Інтернету. Сучасні бібліотеки - це центр громадського життя, повноцінні коворкінги, простори для зустрічей та заходів. Працівники завжди створюють особливу атмосферу, яка яка єднає однодумців, надихає до праці, допомагає відпочити думками та поринути у світ книг.

Тож сьогодні учні 1-А класу завітали у Всеукраїнський день бібліотек з подарунком, книжкою Василя Сухомлинського  до шкільної бібліотеки. Мандрували книжковим містечком, дізналися про правила поведінки в бібліотеці, та правила поводження з книгою. 
А ще дітки пробували себе в ролі казкових звірів із казки «Колобок».



Хочеться побажати,  щоб першачки стали активними читачами нашої біблоітеки, берегли і любили книгу і ніколи з нею не розлучалися.

Немає коментарів:

Дописати коментар