вівторок, 1 грудня 2020 р.

Стоп СНІД

 

Всесві́ тній день боротьби́ зі СНІДом вперше відзначався 01 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

 Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. На жаль, в Україні темпи поширення ВІЛ/СНІД - одні з найвищих у Східній Європі.

Усі ми повинні вчитися, як найкращим способом загальмувати подальше розповсюдження цього вірусу. Тому, діти та підлітки у процесі свого фізіологічного розвитку, повинні вчасно отримати інформацію про ВІЛ/СНІД.

 

- Що необхідно знати молоді про СНІД?

- Чи можливо вилікувати страшну хворобу?

- Як зберегти здоров'я?

Відповіді на всі ці важливі питання учні знайдуть в матеріалах, представлених на виставці-застереження "Зроби свій вибір - збережи життя"



Немає коментарів:

Дописати коментар